Afterscool review

Image

Afterscool in het kort

Breed aanbod van diensten
Betaalbare oefenkwartiertjes
COTAN goedgekeurd testmateriaal
Prijzen & infoPagina opent in een nieuw tabblad
"Afterscool heeft een breed aanbod van diagnostische toetsen en studiehulp diensten. Specifieke leerproblemen kunnen hierdoor razendsnel geïdentificeerd en opgelost worden. Afterscool is hierdoor perfect geschikt voor leerlingen met specifieke leerproblemen die ze zelf moeilijk kunnen identificeren."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over Afterscool

Welke diensten biedt Afterscool aan?

Afterscool biedt een enorm divers pakket aan diensten aan. Dit pakket bestaat uit:

 • Huiswerkbegeleiding
 • Examentrainingen
 • Bijles
 • Remedial teaching
 • Oefenkwartiertjes
 • Diagnostische toetsen
 • Lente- en zomerschool
 • Brugklasbegeleiding
Hoeveel kost Afterscool gemiddeld?
Op welke locaties is Afterscool actief?

Mijn Afterscool beoordeling

Rapportcijfer: 8,2
 • Aanbod: 9,5
 • Kosten: 7,5
 • Tevredenheid: 7,5

Het aanbod van Afterscool is ontzettend compleet. Voor alles van intelligentietesten tot aan brugklastrainingen kan je bij deze aanbieder terecht. Qua aanbod laat Afterscool dus weinig te wensen over.

De kosten van Afterscool zijn over het algemeen hoog. Voor bijles betaal je bijvoorbeeld 43 euro per uur. Toch biedt Afterscool ook goedkopere diensten aan zoals de oefenkwartiertjes voor €13,50 per keer. Over het geheel genomen zijn de kosten dan ook gematigd.

Afterscool wordt wisselend beoordeeld. Met name leerlingen zijn te spreken over het bedrijf. Ik geef Afterscool daarom het voordeel van de twijfel en een ruime voldoende.

Meer informatie over Afterscool?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Afterscool recensies van anderen

Op nicelocal.co.nl zijn klanten positief over After’s Cool. Hier hebben vooral leerlingen reviews geplaatst. Zij laten weten dat ze de omgeving gezellig en stimulerend vinden. Ook krijgen ze regelmatig lekkere koekjes. Die dienen vast als een goede motivatie! 😉

Op nl.revieweuro.com laat een klant weten dat ondersteuning op VWO-niveau ondermaats is.

Ook in overige reviews zijn ouders vaak kritischer dan de leerlingen zelf. Als je het mij vraagt vind ik de mening van leerlingen echter het belangrijkst, zij maken het Afterscools personeel tenslotte het beste mee.

Heb je zelf ervaring met Afterscool?

Heb je zelf ervaringen met Afterscool en wil je een recensie achterlaten? Laat me hieronder dan weten hoe jij Afterscool beoordeelt! Dit helpt me om mijn review te verbeteren en iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Je email adres heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen naar aanleiding van je ervaringen. Lees hier meer over hoe ik met vertrouwelijke informatie om ga.

Afterscool huiswerkbegeleiding

Bij After’s Cool vinden ze het belangrijk om leerlingen te leren hoe je moet leren. Ze gebruiken hierbij hun eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Huiswerkbegeleiding begint met een incheck-moment om 14:30 uur en eindigt om 18:00 uur met zelfreflectie en een dagverslag voor ouders.

Leerlingen kunnen dagelijks bij After’s Cool terecht. Sommige vestigingen zijn zelfs op zondag geopend. De groepjes zijn klein met maximaal 6 leerlingen per begeleider. Er is dus veel tijd en aandacht voor iedere afzonderlijke leerling. 

"Tijdens de tijd waarin ik zelf huiswerkbegeleiding gaf, zag ik een sterk verband tussen groepsgrootte van een huiswerkklas en de resultaten. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de groep is, hoe beter de resultaten zijn, er is dan tenslotte meer aandacht voor het individuele kind. Helaas kiezen veel huiswerkbegeleiders voor grotere klassen om meer winst te maken. Afterscool lijkt dat niet te doen, een hele goede zaak!" 
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Meer weten over Afterscools huiswerkbegeleiding?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Afterscool bijles

After’s Cool geeft 1-op-1 bijles aan leerlingen. Hierbij wordt er aan het begin een intake ingepland waarbij de leerdoelen worden besproken, vervolgens start het bijles traject. De bijles is intensief, waardoor deze gemiddeld 1 tot 1,5 uur duurt per keer. 

After’s Cool biedt veel flexibiliteit en een bijles traject op maat aan. Ook is het mogelijk om verdiepende bijles te volgen om zo bijvoorbeeld een grotere kans te hebben om toegelaten te worden tot een vervolgopleiding. Ook kun je kiezen of je de bijles structureel of flexibel wilt inplannen. Zelfs online bijles is mogelijk!

Meer weten over Afterscool's bijles?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Examentraining van Afterscool

After’s Cool biedt voor examenkandidaten een speciale examenbegeleiding aan. Hier kun je terecht met allerlei soorten examenvraagstukken. Leerlingen worden op die manier zo optimaal mogelijk voorbereid om aan hun examens te beginnen.

Bij de examenbegeleiding wordt er niet alleen nagekeken en overhoord, maar er wordt ook gebruikgemaakt van de unieke ‘Leren doe je zo’-methode van After’s Cool. Ook worden er regelmatig workshops gegeven om zo nog beter voorbereid te zijn op het eindexamen.

Leerlingen kunnen dagelijks bij After’s Cool terecht voor eindexamenbegeleiding. Er wordt in kleine groepjes van maximaal 7 leerlingen gewerkt.

Wist je dit al?Het slagingspercentage bij After’s Cool is indrukwekkend! In de afgelopen drie jaar slaagde maar liefst 97% van de ruim 500 leerlingen die een examentraining bij After’s Cool heeft gevolgd. (Bron: Afterscools website)

Meer weten over Afterscools examentraining?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Afterscool brugklasbegeleiding

Tijdens het eerste jaar op de middelbare school komt er veel op een leerling af. After’s Cool biedt leerlingen een speciaal programma aan om een goede start op de middelbare school te maken.

De brugklasbegeleiding bij After’s Cool lijkt veel op hun huiswerkbegeleiding. Zo wordt er ook in groepjes van maximaal 6 leerlingen gewerkt. Hiernaast biedt After’s Cool ook een brugklastraining aan waarin diverse onderwerpen worden behandeld. Bij afname van drie dagen brugklasbegeleiding is deze training zelfs gratis.

Ook wordt er tijdens de brugklasbegeleiding extra aandacht besteed aan Nederlands en rekenen. Aan het begin van de begeleiding wordt er nagegaan of de basiskennis van een leerling op orde is en aan de hand van werkbladen opgefrist. Ook is het mogelijk om extra bijles in te plannen voor een specifiek vak.

"In de brugklassen die ik heb lesgegeven zag ik een groot aantal leerlingen moeite hebben met de overgang van de basisschool naar de middelbare school. De middelbare school vereist bijvoorbeeld meer zelfstandigheid en discipline. Een brugklastraining is daarom wat mij betreft geen overbodige luxe."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Meer weten over de Afterscool brugklastraining?

Klik op de knop hieronder voor meer informatie!
Meer info

Afterscool Remedial teaching

Remedial teaching wordt al sinds 2010 aangeboden bij After’s Cool. Remedial teaching biedt hulp als leren niet vanzelf gaat en voorkomt leerachterstanden.

Een remedial teaching traject bij After’s Cool bestaat uit 10 stappen. Er wordt begonnen met een intake en een didactisch onderzoek zodat er een goed beeld ontstaat van een leerling. 

After’s Cool werkt in periodes van 10 weken. Een les duurt 45 minuten en er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen om een kind zo goed mogelijk te helpen zich de stof eigen te maken. 

De remedial teachers bij After’s Cool zijn specifiek opgeleid voor leerproblematiek en aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. 

Meer weten over Afterscools remedial teaching?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Online oefenkwartier van Afterscool

After’s Cool biedt online oefenkwartiertjes aan op het gebied van rekenen en taal. Dit is fijn als een leerling bijvoorbeeld gebaat is bij elke dag een stukje lezen, of om het rekenen nog een paar keer te herhalen.

Leerlingen kunnen met de oefenkwartiertjes beginnen na een intake met een vragenlijst en een kennismaking. After’s Cool adviseert om minstens 2 oefenkwartiertjes per week in te plannen.

Oefenkwartiertjes zijn ook een voordelige manier om lezen en rekenen bij te spijkeren. Een bijles kost bijvoorbeeld €43 per uur. Een oefenkwartiertje kost bij 2 kwartiertjes in een week slechts €13,50 per keer.

Afterscool lenteschool

In de meivakantie organiseert After’s Cool de lenteschool voor basisschoolleerlingen. Hier kunnen leerlingen extra hulp krijgen bij de voorbereidingen op de CITO toets. Ook kunnen leerlingen extra oefenen met rekenen en spelling om zo meer zelfvertrouwen te krijgen.

De lenteschool duurt 3 dagen en is van 9.30 uur in de ochtend tot 12.00 uur in de middag. Tijdens deze dagen wordt er in kleine groepjes gewerkt met een vaste coach. Er wordt op maat gewerkt waarbij serieus bezig zijn belangrijk is maar plezier maken net zo goed. Ook krijgen ouders een terugkoppeling aan het einde van de lenteschool.

De lenteschool kost €120 voor 3 dagen en is te volgen bij de vestigingen in Amsterdam, Oegstgeest, Den Haag, Delft en Rotterdam (in Kralingen).

Afterscool zomerschool

Ook tijdens de zomervakantie kun je terecht bij After’s Cool. Met de zomerschool gaan leerlingen vol zelfvertrouwen het komende schooljaar tegemoet. De zomerschool vindt tijdens de laatste week van de zomervakantie plaats en is speciaal bedoeld voor leerlingen van de basisschool en brugklassers.

De zomerschool duurt een week en is net als de lenteschool van 9.30 uur tot 12.30 uur. Verder is de insteek van de zomerschool hetzelfde als die van de lenteschool.

De zomerschool kost €220 voor een week. Leerlingen die al andere diensten afnemen van After’s Cool krijgen 10% korting.

Meer weten over Afterscools lente en zomerschool?

Meer over de lenteschoolPagina opent in een nieuw tabblad
Meer over de zomerschoolPagina opent in een nieuw tabblad

Afterscool diagnostiek

Als een leerling moeite heeft met leren, kan After’s Cool helpen met inzicht geven waar een (leer)probleem bij een kind door veroorzaakt wordt. Bij After’s Cool wordt hiervoor gebruikgemaakt van door het COTAN goedgekeurd, verantwoord psychologisch testmateriaal.

Dit zijn de onderzoeken die After’s Cool aanbiedt:

 • Intelligentieonderzoek
 • Dyslexieonderzoek
 • Didactisch onderzoek
 • Dyscalculiescreening
 • Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau


Met deze testen is het mogelijk om leerproblemen beter te identificeren waarna de juiste ondersteuning aangeboden kan worden.

Tarieven van Afterscool

De prijzen van Afterscool zijn als volgt:

 • Een dyscalculiescreening kost €246
 • De kosten voor een intelligentieonderzoek bedragen €348,50 voor een individuele afname. Ook is een groepsafname of klassikale afname mogelijk.
 • De lenteschool kost €120 voor 3 dagen.
 • De zomerschool kost €220 voor een week.
 • Een bijles kost €43 per uur.
 • Een oefenkwartiertje kost bij 2 kwartiertjes in een week, €13,50 per keer.


Voor tarieven van overige trainingen en begeleiding kun je contact opnemen met de vestiging van After’s Cool van jouw voorkeur. Het tarief is afhankelijk van de benodigde begeleiding.

Afterscool locaties

Naast twee vestigingen in Amsterdam is After’s Cool vooral actief in Zuid-Holland. Zowel in Den Haag en Rotterdam zijn er ook vestigingen in scholen zelf. Een actueel overzicht van alle vestigingen vind je via de knop hieronder:
Afterscool locaties in Nederland

Contact met Afterscool

Je kunt het beste contact opnemen met de After’s Cool vestiging van jouw keuze.

Voor algemene vragen kun je ook het hoofdkantoor bellen. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 070-3589930.

Op de website van After’s Cool vind je daarnaast een online contactformulier. Ik raad je echter aan deze alleen te gebruiken voor minder dringende vragen, het kan namelijk meer dan 24 uur duren voor je antwoord krijgt. 

Mijn eindoordeel over Afterscool is zeer positief. Wat ik vooral waardeer is het brede studiehulp aanbod waardoor leerlingen met hele specifieke uitdagingen geholpen kunnen worden.
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport
Ook benieuwd naar andere aanbieders? Hieronder vind je alle reviews en blogs!