instituut de leeuw overname lyceo

Instituut de leeuw overgenomen door Lyceo

Instituut de Leeuw is per augustus 2023 overgenomen door Lyceo. Dit werd ons medegedeeld toen we vandaag de website van Instituut de Leeuw bezochten.

Wanneer je de website bezoekt krijg je de onderstaande melding te zien:

Image

Zoals je kunt lezen wordt er (met mooie woorden) vermeld dat Instituut de Leeuw is opgekocht door Lyceo. Zelf claimt Instituut de Leeuw, of inmiddels dus Lyceo, dat dit in de praktijk weinig gevolgen zal hebben. Laten we even kijken of dat inderdaad ook klopt.

Studiehulp aanbod van Instituut de Leeuw vs Lyceo

Instituut de Leeuw stond goed bekend als een degelijke aanbieder van studiehulp. Voorheen kon je hier terecht voor de volgende diensten:

  • Huiswerkbegeleiding
  • Bijles
  • Studiebegeleiding
  • Remedial teaching

Op de nieuwe website van Lyceo staan huiswerkbegeleiding en bijles nog steeds in het menu. De studiebegeleiding en remedial teaching zijn echter verdwenen. Het lijkt er dus op dat de studiebegeleiding en remedial teaching zijn verdwenen uit het aanbod. 

Wat betreft de huiswerkbegeleiding en bijles, is de expertise van Instituut de Leeuw nu samengevoegd met die van Lyceo. Hier kun je als scholier van profiteren. Zoals in mijn Lyceo review is gebleken, scoort Lyceo namelijk erg goed op deze diensten. 

Mijn conclusie

"Persoonlijk heb ik gemixte gevoelens over de samenvoeging van Instituut de Leeuw met Lyceo. Enerzijds is door de schaalvergroting het aanbod van huiswerkbegeleiding en bijles denk ik verbeterd. Het is alleen jammer dat dat ten koste gaat van de studiebegeleiding en remedial teaching."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Over hoe succesvol de integratie van Instituut de Leeuw en Lyceo zal zijn, zullen we in de toekomst meer weten. Mocht je hier ervaring mee hebben, laat het me dan zeker weten in een reactie of mailtje 🙂

Schrijf een reactie