Lyceo review

Lyceo logo

Lyceo in het kort

Best beoordeelde examentraining van NL
Breed online en offline aanbod
In heel Nederland actief
Prijzen & infoPagina opent in een nieuw tabblad
"Lyceo is een van de grootste aanbieders van examentrainingen in Nederland. Zelf heb ik door Lyceo mijn VWO diploma gehaald! Ook de andere diensten van Lyceo worden uitstekend beoordeeld."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over Lyceo

Welke diensten biedt Lyceo aan?

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding, examentrainingen en bijles aan. Vooral de examentraining van Lyceo is bekend en wordt zeer goed beoordeeld.

Hoeveel kost Lyceo gemiddeld?
Waar werkt Lyceo precies?

Mijn Lyceo beoordeling

Rapportcijfer: 8,3
  • Aanbod: 9,0
  • Kosten: 7,5
  • Tevredenheid: 8,5

De diensten die Lyceo aanbiedt zijn geschikt voor middelbare scholieren van alle niveaus. Er wordt voor nagenoeg elk vak wel een dienst aangeboden, variërend van bijles tot examenbundels en examentrainingen. Het aanbod is dus zeer breed en ook nog eens toegankelijk in heel Nederland. 

Lyceo heeft geweldige diensten maar ze zijn helaas niet voor iedereen betaalbaar. Vooral de examentraining is prijzig met een prijskaartje rond de 300 a 400 euro. Hier staat dan wel tegenover dat Lyceo gratis trainingen aanbiedt aan leerlingen van ouders met een lager inkomen. 

Lyceo wordt uitstekend beoordeeld door haar gebruikers. Zelf ben ik ook een tevreden Lyceo alumni. Hun wiskunde examentraining heeft mij enorm geholpen! 

Meer informatie over Lyceo?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Lyceo recensies van anderen

Lyceo wordt door anderen overwegend positief beoordeeld, al hebben mensen wisselende ervaringen met het bedrijf.

Op Ouders.nl staan veel lovende reviews met vergelijkbare verhalen als die van mijzelf. Leerlingen haalden 2 tot zelfs 4 punten hoger op hun centraal examen door de examentraining van Lyceo. Klanten zijn vooral erg tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding van de training, voor een paar honderd euro en 2 tot 3 dagen inspanning is het namelijk goed mogelijk om enkele punten hoger te scoren op het centraal examen.

Op Trustpilot.nl laat een klant weten ontevreden te zijn geweest over de examentrainer. Deze persoon verzorgde de training in een joggingsbroek met een blikje energy drink en gaf inhoudelijk geen goede uitleg. Dit leidde tot uitval van de leerlingen en een terugbetaling van Lyceo. Verder zijn er weinig negatieve verhalen over het Lyceo examentrainers te vinden, het lijkt daarom dus op een eenmalig akkefietje.

Lyceo review achterlaten?

Heb je zelf ervaringen met Lyceo en wil je een recensie achterlaten? Laat me hieronder dan weten hoe jij Lyceo beoordeelt! Dit helpt me om mijn review te verbeteren en iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Je email adres heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen naar aanleiding van je ervaringen. Lees hier meer over hoe ik met vertrouwelijke informatie om ga.

Lyceo examentraining

De examentraining van Lyceo is het paradepaardje van het bedrijf. Zelf volgde ik de examentraining in Leiden maar de examentrainingen worden in heel Nederland georganiseerd.

Leerlingen worden in 2 tot 3 dagen bijgespijkerd in het vak waar ze moeite mee hebben, hiervoor wordt de lesstof samengevat en opgedeeld in behapbare stukken. Het examenprogramma wordt hierbij als leidraad gebruikt om het examentraining programma te bepalen.

"De examentraining is intensief en vindt plaats van vroeg in de ochtend tot aan het avondeten, in de tussentijd zijn er genoeg pauzemomenten om even bij te komen en wat te eten. Na 2 of 3 dagen heb je een zelfgeschreven boekwerk in handen met een beknopte duidelijke samenvatting van alle examenonderwerpen. Als voorbereiding op het centraal examen kun je deze samenvatting bestuderen om alle hoofdpunten nog eens door te nemen. Voor mij was dit voldoende om ruim 3 punten hoger te scoren op mijn centraal examen, voor mijn schoolexamen had ik namelijk een 3,6 voor wiskunde C maar op het centraal examen haalde ik een 6,9!" 
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Voor examentrainingen op VMBO niveau zijn alleen 2-daagse trainingen beschikbaar. Voor examentrainingen op Havo/VWO niveau zijn ook 3-daagse cursussen beschikbaar voor de vakken biologie, economie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde en bedrijfseconomie. Overige vakken worden alleen aangeboden in 2-daagse cursussen.

De totale kosten van een examentraining varieren van ongeveer €310 tot €400. Meer informatie over de tarieven van Lyceo vind je hier.

Meer informatie over Lyceo examentraining?

Meer infoPagina opent in een nieuw tabblad

Lyceo herexamentraining

Mocht je kind het examen niet gehaald hebben, biedt Lyceo speciale herexamentrainingen aan. Hiervoor ontvang je voorbereidende opgaven die je kind kan maken om de knelpunten te identificeren.

De herexamentraining lijkt vervolgens erg op de gewone examentraining, er is hierbij alleen extra aandacht voor de knelpunten. Ook word je kind begeleidt in het mentale proces van het herexamen, begeleiders werken namelijk ook met technieken om het zelfvertrouwen van je kind te versterken om faalangst te reduceren.

Lyceo examenbundel

Ter ondersteuning van de Lyceo examentraining kun je gebruikmaken van de Lyceo examenbundel (ook wel Lyceo samenvatting genoemd). In deze examenbundel vind je examenopgaven waarmee je kind zich uitstekend kan voorbereiden op het aankomend examen. Wanneer je kind behoefte heeft aan een overzicht van examenmateriaal, is een Lyceo samenvatting daarom een slimme investering.

Hoewel het zelf schrijven van een samenvatting natuurlijk de nodige voordelen oplevert (je leert meteen terwijl je schrijft), is de Lyceo samenvatting opgesteld op basis van de examenonderwerpen. Je hebt hierdoor de garantie dat alles wat in de samenvatting staat ook echt nuttig is voor het eindexamen. Eventueel kun je de Lyceo samenvatting verder zelf samenvatten om alle hoofdpunten nog eens naar eigen smaak op te schrijven.

Goed om te wetenLyceo samenvattingen zijn een goedkoop alternatief om eerst te testen hoe ver je kunt komen op eigen kracht. Mijn ervaring is echter dat een examentraining een stuk beter helpt, bij probleemvakken loop je namelijk vaak vast en vragen stellen aan een expert is dan van groot belang om verder te komen.

Lyceo huiswerkbegeleiding

Lyceo verzorgt huiswerkbegeleiding op locaties door het hele land. Het doel van huiswerkbegeleiding is om een rustige plek te bieden waar leerlingen hun huiswerk kunnen maken zonder afleidingen. Inhoudelijke hulp is in groepsverband voorhanden maar het aanbieden van een rustige plek heeft de centrale focus. Als leerlingen de school verlaten en thuiskomen zijn ze daardoor echt vrij en hebben geen huiswerk meer over.

De huiswerkbegeleiding  wordt verzorgt in kleine groepjes en vindt tussen de 3 tot 5 keer per week plaats. Minder dan drie keer huiswerkbegeleiding is alleen toegestaan als afbouwtraject.

Afhankelijk van de locatie en het aantal dagen liggen de kosten van huiswerkbegeleiding bij Lyceo zo rond de 285 tot 370 euro per maand. Hier vind je meer informatie over de tarieven van Lyceo.

Goed om te wetenWat mij betreft is huiswerkbegeleiding van Lyceo niet per se beter dan huiswerkbegeleiding dat vanuit scholen zelf wordt aangeboden. Wanneer dit het geval is, is de huiswerkbegeleiding van de school zelf soms goedkoper en sommige leerlingen vinden het fijn om hulp te krijgen van hun eigen docent.

De meerwaarde van Lyceo huiswerkbegeleiding zit hem wat mij betreft in de kwaliteitsgarantie. Om huiswerkbegeleiding bij Lyceo te mogen geven moeten docenten namelijk aan kwaliteitsnormen voldoen. Wanneer scholen zelf huiswerkbegeleiding organiseren is die kwaliteitsnorm er niet altijd. Toen ik huiswerkbegeleiding gaf, hoefde ik bijvoorbeeld geen toets af te leggen.

Meer weten over Lyceo huiswerkbegeleiding?

Klik op de knop hieronder voor meer informatie!
Meer info

Lyceo bijles

Lyceo bijles geeft 1-op-1 coaching voor leerlingen. Tijdens de bijles wordt de stof behandeld en worden alle knelpunten opgelost. Omdat je kind prive onderwijs krijgt is de leercurve een stuk beter dan bij huiswerkbegeleiding. Inhoudelijke vragen worden door een vakexpert vereenvoudigd uitgelegd waardoor je kind snel vooruitgang boekt.  

Het voordeel van Lyceo bijles is dat er structureel gewerkt wordt aan het behalen van hogere cijfers, hierdoor wordt het schoolexamencijfer uiteindelijk hoger en worden kansen voor vervolgopleidingen vergroot.

De eerste 5 bijlessen worden als pakket verkocht. Daarna gaat deze over in een abonnement dat maandelijks opgezegd kan worden. De hoeveelheid bijlessen is flexibel en wordt naar behoefte overeengekomen en aangepast indien nodig.

Kosten voor Lyceo bijles liggen rond de 175 euro voor de eerste 5 lessen, daarna kost een afzonderlijke bijles ongeveer 35 euro. Hier vind je meer informatie over de tarieven van Lyceo.

Lyceo Codelab

Tijdens de zomervakantie organiseert Lyceo zogenaamde Codelabs. Codelabs zijn 4-daagse evenementen waarbij computervaardigheden worden aangeleerd of versterkt. Specifiek richt de training zich op websites bouwen, cybersecurity, microsoft office of het maken van games. Je kiest dus een Codelab met een van deze thema’s.

Codelabs vinden in groepsverband plaats waar kinderen van begeleiders maar ook van elkaar leren. De kosten van Lyceo codelabs liggen rond de 250 euro. Hier vind je meer informatie over Lyceo Codelab

Lyceo Codelab wordt goed beoordeeld door veel ouders en is volgens hen een uitstekende leerzame bezigheid tijdens de lange zomervakantie. De positieve ervaringen zijn op zich niet zo gek, veel leerlingen weten namelijk nog niets of weinig van het Codelab onderwerp en er is geen eindcijfer aan gekoppeld. Er moet daarom veel gebeuren wil je als ouder toch ontevreden zijn over deze dienst.

Lyceo oefenen

Lyceo Oefenen is een online leerplatform van Lyceo waar scholieren zichzelf kunnen bijspijkeren in bepaalde vakken of kunnen voorbereiden op de examens. Lyceo Oefenen biedt lesmateriaal aan dat overzichtelijk een aantrekkelijk wordt weergegeven. Het platform wordt ook gebruikt in aanvulling op de andere diensten om kennis te verdiepen of verbreden onder begeleiding van een docent.

Lyceo Oefenen is al beschikbaar vanaf 9,95 euro. Bestel Lyceo Oefenen hier. 

Lyceo locaties

Lyceo biedt haar diensten aan door heel Nederland. Sommige diensten zijn ook online beschikbaar, zoals bijles. Huiswerkbegeleiding en examentrainingen vinden alleen plaats op locatie.
Overzicht van alle Lyceo locaties in Nederland

Lyceo geldzaken

Lyceo heeft verschillende policies rondom geldzaken. Dit heeft alles te maken met de verschillende diensten en behoeften die daaraan gekoppeld zijn. Waar bijles bijvoorbeeld flexibel wordt aangeboden na de eerste 5 introductielessen, zijn er tenminste 3 dagen per week huiswerkbegeleiding verplicht.

Een overzicht van Lyceo geldzaken vind je in mijn blog over Lyceo tarieven.

Lyceo contact

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Lyceo.

Wil je Lyceo bellen? Het Lyceo telefoonnummer is:  071 – 79 000 40. Wil je liever mailen? Mail dan naar info@lyceo.nl Je kunt ook contact opnemen via Whatsapp. Volg hiervoor deze link.

De tijden waarop je Lyceo kunt bereiken zijn:

8:00 tot 20:00 op werkdagen

8:00 tot 16:00 in het weekend

Op feestdagen hanteert Lyceo afwijkende openingstijden. Hier vind je daar een overzicht van.

Mijn eindoordeel over Lyceo is een dikke voldoende. Het aanbod van Lyceo is divers qua vakken en leerniveau's en de resultaten zijn uitstekend.
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport
Ook benieuwd naar andere aanbieders? Hieronder vind je alle reviews en blogs!