Studiecentrum Haren review

Image

Studiecentrum Haren in het kort

Gratis examentraining voor bestaande klanten
Focus op vakinhoud & 'leren leren'
Dagelijks huiswerkbegeleiding & bijles
Vergelijk deze aanbiederPagina opent in een nieuw tabblad
"Studiecentrum Haren biedt dagelijks studiehulp aan leerlingen, direct nadat zij uit school komen. Het centrum past perfect bij leerlingen die een fysieke plek nodig hebben om hun vakkennis bij te spijkeren. Naast de vakinhoud wordt er ook veel tijd besteedt aan individuele plan- en leervaardigheden."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over Studiecentrum Haren

Welke diensten biedt Studiecentrum Haren aan?

Studiecentrum Haren biedt huiswerkbegeleiding, bijles, brugklastrainingen en individuele 'leren leren' coaching aan. Examentrainingen worden daarnaast aangeboden in samenwerking met kennispartner Lyceo.

Hoeveel kost Studiecentrum Haren gemiddeld?
Waar werkt Studiecentrum Haren precies?

Mijn Studiecentrum Haren beoordeling

Rapportcijfer: 7,0
  • Aanbod: 9,0
  • Kosten: 5,0
  • Tevredenheid: 7,0

Studiecentrum Haren biedt een geïntegreerde combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles aan. Op het studiecentrum is een ruimte om in stilte aan het huiswerk te werken maar er zijn ook vakdocenten aanwezig die inhoudelijk bijles kunnen geven. Daarnaast wordt er ook een brugklastraining en leerbegeleiding gegeven. Examentrainingen zijn uitbesteedt aan Lyceo, de marktleider op dit vlak. Qua aanbod is Studiecentrum Haren dus nagenoeg compleet, hier geef ik ze dan ook een 9 voor.  

De tarieven van Studiecentrum Haren zijn pittig. Met bijna 4000 euro per jaar per leerling, hakt het studiecentrum flink in de begroting. Doordat begeleiding alleen fulltime gevolgd kan worden is het bij Studiecentrum Haren alles of niets en zijn er eigenlijk geen mogelijkheden om het budget wat te drukken, al kun je deze wel in 10 termijnen betalen. Ik snap dat het rijkelijke aanbod geld kost, maar ik vind dat er meer flexibiliteit moet komen om de kosten te drukken om de toegankelijkheid te waarborgen. Ik geef ze op dit punt daarom een 5.0.

Studiecentrum Haren wordt nagenoeg overal met een ruime voldoende beoordeeld. Ik snap dat goed, wanneer ik hun diensten onder de loep neem. De 1-op-1 coaching lijkt bijvoorbeeld van erg hoge kwaliteit te zijn. Ik kies daarom voor een 7,0.

Studiecentrum Haren recensies van anderen

Studiecentrum Haren wordt op Google met 3,2 van de 5 sterren beoordeeld. Wat klanten vooral waarderen aan deze studiehulpaanbieder, is de focus op gestructureerd werken, goede bijlessen en een afleidingsvrije studieomgeving.

Opvallend is dat oude recensies beter zijn dan nieuwe recensies van de afgelopen twee jaar. Omdat er naast Google geen andere beoordelingen te vinden zijn, zal ik dus zelf extra kritisch de diensten van Studiecentrum Haren moeten bekijken.

 

Studiecentrum Haren review achterlaten

Heb je zelf ervaringen met Studiecentrum Haren en wil je een recensie achterlaten? Laat me hieronder dan weten hoe jij Studiecentrum Haren beoordeelt! Dit helpt me om mijn review te verbeteren en iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Je email adres heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen naar aanleiding van je ervaringen. Lees hier meer over hoe ik met vertrouwelijke informatie om ga.

Werkwijze van Studiecentrum Haren

Studiecentrum Haren geeft aan het belangrijk te vinden om te kijken wat een kind nodig heeft en dat als startpunt te nemen van hun diensten op maat. 

Aanmelden kan eenvoudig via de website. Hierna neemt Studiecentrum Haren contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Tijdens deze afspraak ontvang je meer informatie over de werkwijze en kun je het pand bezichtigen. Ook kan je dan al je vragen stellen. 

"Wanneer je kind is aangemeld wordt hij/zij iedere dag op het Studiecentrum verwacht. Dit is natuurlijk een groot commitment maar zorgt volgens Studiecentrum Haren voor een duidelijke routine en de beste resultaten. Er is veel flexibiliteit, zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met sport." 
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Huiswerkbegeleiding & bijles bij Studiecentrum Haren

De dagelijkse huiswerkbegeleiding van Studiecentrum Haren start met het doornemen van de agenda van je kind. Samen met de begeleider wordt bepaald welke taken het belangrijkst zijn, hierdoor leert je kind te structureren voor het aan de huiswerktaken begint. 

Hierna gaat de leerling zelfstandig aan de slag met het huiswerk. Bij vragen over de stof zijn er echter altijd vakdocenten op het studiecentrum aanwezig die gelijk kunnen helpen. Huiswerkbegeleiding gaat bij Studiecentrum Haren dus vloeiend over in bijles, deze worden niet los van elkaar aangeboden.  

Voor toetsen zijn er oefentoetsen beschikbaar die gemaakt en besproken kunnen worden. Ook is er begeleiding bij het maken van werkstukken. Verder is de huiswerkbegeleiding aangepast op basis van het leerjaar van je kind.

Hieronder zie je hoe de huiswerkbegeleiding eruit ziet voor de verschillende leerjaren:

  • Brugklas
  • Klas 2 t/m 5
  • Examenjaar

Voor brugklassers ligt er een sterke focus op plannen.

Aan het begin van de dagelijkse huiswerkbegeleiding worden de agenda en nieuwe cijfers van je kind doorgenomen. Op basis hiervan wordt er samen bepaald welke taken prioriteit hebben. Hierna gaat je kind onder toezicht in het studielokaal aan het werk.

In andere lokalen zitten er docenten klaar voor vakinhoudelijke vragen zodat leerlingen in het studielokaal niet gestoord worden. Deze docenten nemen ook stof voor aankomende toetsen door om de voorbereiding hierop zo goed mogelijk te maken. De vakdocenten helpen om eventuele achterstanden weg te werken voor de toetsmomenten.

Je kind maakt al zijn of haar huiswerk af en de boeken blijven achter op het studiecentrum. Wanneer je kind thuiskomt is al het huiswerk voor de dag dus klaar!

Ook na de brugklas gaat je kind iedere dag naar het studiecentrum. De focus op plannen verschuift hierbij langzaam naar het gestructureerder en effectiever maken van het huiswerk. 

Natuurlijk is er nog steeds veel ondersteuning bij het plannen, maar leerlingen worden hierbij minder aan het handje meegenomen. Er wordt vooral ingezet op het aanleren van een goede balans tussen zelfstudie, overhoringen en individuele bijlessen.

Ook blijft het doel om al het huiswerk op het studiecentrum af te maken. Omdat de hoeveelheid huiswerk vanaf de tweede klas toeneemt zal dat in de praktijk echter niet altijd haalbaar zijn, zeker naast sport of andere bezigheden. De vaardigheden van plannen, zelfstudie en bijlessen komen dan goed van pas. 

Nog steeds wordt al het huiswerk door vakdocenten gecontroleerd en ondersteuning blijft op alle fronten mogelijk.

Huiswerkbegeleiding voor examenleerlingen is geïntegreerd met de examentrainingen van Studiecentrum Haren. Wanneer je je kind voor 1 november aanmeldt voor huiswerkbegeleiding, krijg je de examentraining gratis.

Speciaal voor examenkandidaten is het Studiecentrum soms ook geopend in weekenden of vakanties om extra te kunnen voorbereiden.

Deze voorbereidingen beginnen al direct na de zomervakantie, hierdoor is je kind het hele schooljaar bezig met de voorbereiding op de examens. Om hier optimaal voor te trainen wordt er gebruik gemaakt van oude examens. 

De examentrainingen worden niet door Studiecentrum Haren zelf aangeboden maar door Lyceo. Ik (Sven), heb hier zelf ook een examentraining gevolgd en was daar enorm enthousiast over! Meer info vind je in mijn Lyceo review.

"Naast huiswerkbegeleiding en bijles, biedt Studiecentrum Haren ook brugklastraining aan voor eerstejaars scholieren. Bij de brugklastraining krijgen scholieren extra hulp bij het leren leren. Er wordt stilgestaan bij wat er zowel op korte termijn, als langere termijn gedaan moet worden. Aan de hand hiervan wordt een planning gemaakt. Leerlingen gaan in het studielokaal onder toezicht aan de slag. Bij vragen kunnen zij terecht bij docenten in aparte lokalen. Schoolboeken blijven bij het Studiecentrum liggen en hoeven niet mee naar huis."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Studiecentrum Haren examentraining

Leerlingen die in hun examenjaar zitten en al klant zijn bij Studiecentrum Haren, kunnen gratis meedoen met examentrainingen. Voor de examentraining werkt Studiecentrum Haren samen met Lyceo, een gevestigde naam in de studiehulpwereld die examentrainingen op alle niveau's aanbiedt. 

Voor de examentrainingen komt je kind elke dag naar het Studiecentrum. In overleg wordt er een individueel examenprogramma opgesteld waarbij niet alleen inhoudelijk naar de examenstof gekeken, maar ook naar hoe het maken van een examen werkt. Zo krijgt je kind meer zelfvertrouwen om het examen te halen.

In weekenden en vakanties is Studiecentrum Haren regelmatig extra open voor examenkandidaten. Ook worden er per vak aparte driedaagse examentrainingen aangeboden.

Goed om te weten!Om een gratis plek voor een examentraining te reserveren, moet je je kind tijdig aanmelden (voor 1 november van het examenjaar). Laat daarom aan het begin van het examenjaar direct weten dat je kind graag de training wil volgen om gegarandeerd te zijn van een plek.

Kosten van Studiecentrum Haren

Studiecentrum Haren is helder en transparant over de kosten. Per schooljaar bedragen de kosten €3500,- voor onderbouwleerlingen en €3750,- voor bovenbouwleerlingen. Deze bedragen kunnen eventueel in 10 termijnen betaald worden.

Voor dit bedrag krijg je het volgende:

  • 6 dagen per week toegang tot Studiecentrum Haren.
  • Onbeperkt bijles van vakdocenten.
  • Examentraining voor examenleerlingen bij aanmelding vóór 1 november van het examenjaar.


Het is mogelijk om gedurende het jaar in te stromen of te stoppen.

Studiecentrum Haren vestigingen

Studiecentrum Haren heeft één vestiging. Het adres is:

Oude Brinkweg 1
9751 RH
Haren
Nederland

Alle diensten worden op deze locatie aangeboden, het is dus niet mogelijk om deze op afstand te volgen.

Contactgegevens van Studiecentrum Haren

Studiecentrum Haren is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 050 534 89 19.

Je kunt ze ook mailen via info@studiecentrumharen.nl. Op de website van Studiecentrum Haren vind je daarnaast ook een contactformulier.

Studiecentrum Haren is doordeweeks geopend van 12.00 tot 18.30. Op zondag zijn ze open van 11.00 tot 14.00 uur. Voor examenleerlingen worden ruimere openingstijden gehanteerd op basis van behoefte. Neem hiervoor contact op met het Studiecentrum.

Mijn eindoordeel over Studiecentrum Haren is overwegend positief, ik waardeer de veelzijdige 1-op-1 begeleiding namelijk enorm. Tegelijkertijd zou ik graag de mogelijkheid zien om minder dan fulltime begeleiding te volgen. Dit drukt de kosten en geeft leerlingen meer tijd voor andere activiteiten die ook belangrijk zijn.
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport