Studiekring review

studiekring logo

Studiekring in het kort

Flexibele bijles opties
Breed online en offline aanbod
In heel Nederland actief
Vergelijk deze aanbiederPagina opent in een nieuw tabblad
"Studiekring is in 2019 overgenomen door Lyceo. Studiekring had in het begin nog enkele eigen diensten zoals de huiswerkplanner, maar daar is inmiddels een einde aan gekomen. Wanneer we de website bezoeken, zien we dat deze is doorgelinkt naar Lyceo.nl en voorzien is van de boodschap hieronder. Studiekring houdt dus op te bestaan. Toch vond ik het waardevol om de review van hun voormalige diensten online te laten staan. Hierdoor kun je diensten van andere aanbieders vergelijken, denk hierbij aan een prijsvergelijking bijvoorbeeld en bepalen of je deze redelijk vindt."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport
Image
Studiekring gaat verder als Lyceo

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over Studiekring

Welke diensten biedt Studiekring aan?

Studiekring biedt huiswerkbegeleiding, examentrainingen en bijles aan. Vooral de bijles van Studiekring is erg waardevol vanwege de grotere flexibiliteit vergeleken met andere aanbieders. 

Hoeveel kost Studiekring gemiddeld?
Op welke locaties werkt Studiekring?

Mijn Studiekring beoordeling

Rapportcijfer: 7,8
 • Aanbod: 8,3
 • Kosten: 7,5
 • Tevredenheid: 7,5

De diensten van Studiekring zijn na de overname door Lyceo beperkt. De examentraining wordt nu bijvoorbeeld volledig door Lyceo verzorgd. Huiswerkbegeleiding en bijles wordt nog wel bij Studiekring zelf aangeboden en deze worden goed beoordeeld door gebruikers. 

De diensten van Studiekring zijn van goede kwaliteit maar kunnen duur uitpakken. Zelf vind ik vooral de huiswerkbegeleiding stevig aan de prijs. De examentrainingen (verzorgd door Lyceo) en bijles van Studiekring, vind ik het geld dan wel weer dubbel en dwars waard. Ik heb zelf bijvoorbeeld mijn VWO diploma gehaald door een Lyceo examentraining in Leiden. Dat vind ik best een paar honderd euro waard!

Studiekring wordt goed beoordeeld door gebruikers. Kritiek is er voornamelijk over de COVID periode waarin gebruikers ontevreden waren over de omschakeling van hoe diensten werden aangeboden. Aangezien we daar nu geen last meer van hebben geef ik Studiekring een dikke voldoende.

Ervaringen met Studiekring

De ervaringen met Studiekring zijn wisselvallig maar overwegend positief.

Op zich is dat niet zo raar, de meeste mensen voelen namelijk alleen de motivatie om een recensie te schrijven als ze ofwel heel tevreden of enorm ontevreden zijn. Dat het eindoordeel positief uitvalt is daarom een goed teken.

Op Feedbackcompany.com krijgt Studiekring gemiddeld een 8 van de gebruikers. Veel gebruikers schrijven langdurig gebruik te hebben gemaakt van bijles en huiswerkbegeleiding van Studiekring en zijn hier enorm tevreden over.

De negatieve feedback richt zich hier vooral op het handelen van Studiekring tijdens de Coronacrisis. Sommige klanten zijn niet tevreden over hoe het bedrijf omschakelde van begeleiding op locatie naar een online leeromgeving. Hier hebben we inmiddels natuurlijk niet zoveel meer mee te maken en daarom vind ik dit punt niet zo zwaar wegen.

Feedback op Opiness.nl laat eenzelfde trend zien als Feedbackcompany. Voor mij is dit een goed teken en durf ik met vertrouwen te zeggen dat Studiekring over het algemeen goede diensten levert.

Wat zijn jouw ervaringen met Studiekring?

Heb je zelf ervaringen met Studiekring en wil je een recensie achterlaten? Laat me hieronder dan weten hoe jij Studiekring beoordeelt! Dit helpt me om mijn review te verbeteren en iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Je email adres heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen naar aanleiding van je ervaringen. Lees hier meer over hoe ik met vertrouwelijke informatie om ga.

Studiekring huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is een van de populairste diensten van Studiekring.

Tijdens huiswerkbegeleiding krijgen leerlingen niet alleen een ruimte om zich op hun huiswerk te richten maar ook actieve begeleiding van een studiecoach.

Je kunt hierbij denken aan overhoren, hulp met plannen en inhoudelijke hulp met de lesstof. Het is daardoor mogelijk om alle knelpunten met het huiswerk direct op te lossen en vervolgens huiswerkvrij naar huis te gaan.

Huiswerkbegeleiding wordt door Studiekring in het hele land aangeboden, zowel op eigen locaties en op scholen die een contract hebben met Studiekring.

Een overzicht van alle Studiekring huiswerkbegeleiding locaties vind je hier.

"Wanneer je kiest voor huiswerkbegeleiding bij Studiekring ben je verplicht om dit tenminste 3x per week te volgen. Het maximum ligt op 5x per week. Huiswerkbegeleiding duurt altijd 3 uur per dag." 
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

De Studiekring huiswerkklas

De Studiekring huiswerkklas is erop gericht om leerlingen een rustige werkplek te bieden om hun huiswerk te maken. Begeleiding zoals bij huiswerkbegeleiding is er in principe niet, vandaar de naam huiswerkklas.

Tijdens de huiswerkklas is er bij Studiekring wel een begeleider aanwezig maar deze helpt inhoudelijk niet met het huiswerk. Dit betekent overigens niet dat er geen ruimte is voor vragen, leerlingen kunnen wel degelijk vragen stellen aan begeleiders en worden geholpen indien mogelijk.

De Studiekring huiswerkplanner

De studiekring huiswerkplanner is een app die Studiekring ontwikkeld heeft om leerlingen te helpen met plannen. Deze app kun je aansluiten op Magister of de eigen agenda waarin je alle toetsmomenten inplant. De app biedt ook de mogelijkheid om afgeronde taken af te vinken en toetsresultaten op te slaan.   

Wat ik persoonlijk goed vind aan de huiswerkplanner is dat deze zelf ook het ’initiatief’ neemt om leerlingen te helpen met leren. Bij het inplannen van een toets plant de app bijvoorbeeld automatisch drie leermomenten in om hierop voor te bereiden. Dit kan leerlingen die plannen moeilijk vinden een steuntje in de rug geven.

Goed om te wetenEen huiswerkplannen app zoals die van Studiekring biedt lang niet iedere studiehulp aanbieder aan. Als je denkt dat dit waardevol kan zijn voor de leerontwikkeling van je kind, kan dat dus een goede reden zijn om voor Studiekring te kiezen.

Studiekring bijles

Een bijlestraject bij Studiekring begint altijd met een intake gesprek. Tijdens dit gesprek worden doelen opgesteld die met behulp van de bijles behaald kunnen worden. Hierna volgt een plan van aanpak om die doelen te bereiken. Vervolgens ga je aan de slag en tot slot wordt de voortgang en het functioneren van de bijlesdocent constant geevalueerd.  

Voor iedere afzonderlijke bijles worden je specifieke hulpvragen besproken waardoor je gericht ondersteuning krijgt. Die ondersteuning vindt plaats in de vorm van specifieke opgaven, oefeningen en extra uitleg.

Naarmate de bijlesdocent je beter leert kennen krijg je ook tips over je leerstijl zodat je gemakkelijk de stof onthoudt en minder tijd kwijt bent aan ineffectief leren.

Goed om te wetenBijles kun je bij Studiekring al krijgen vanaf 1 uur per week. Studiekring stelt zich hierbij flexibeler op dat sommige andere aanbieders waar het minimum aantal uur bijles per week hoger ligt.

Bijles kan gevolgd worden op een van de Studiekring locaties of online en wordt altijd verzorgd door een begeleider met een hoogwaardige kennis over het vak.

Bijles wordt bij Studiekring aangeboden voor de volgende vakken:

 • Aardrijkskunde
 • Biologie
 • Duits
 • Economie
 • Engels
 • Frans
 • Geschiedenis
 • Grieks
 • Latijn
 • Bedrijfseconomie
 • Natuurkunde
 • Nederlands
 • Wiskunde
 • Scheikunde
 • Taal
 • Rekenen

Examentraining van Studiekring

Sinds de overname van Studiekring door Lyceo, biedt Studiekring geen eigen examentraining meer aan. In plaats daarvan worden alle leerlingen nu direct doorverwezen naar de Lyceo examentraining. In mijn Lyceo review vind je meer informatie over de Lyceo examentraining.

"De Lyceo examentraining kan ik van harte aanbevelen. Zelf heb ik door de Lyceo examentraining namelijk mijn VWO diploma behaald. Mijn schoolexamen cijfer voor wiskunde was een 3.6 en mijn centraal examen cijfer een 6.9! Dit had ik puur aan de examentraining te danken."
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport

Studiekring vestigingen

Ook de vestigingen van Studiekring zijn samengevoegd met die van Lyceo. De Studiekring klantenservice verwijst dan ook naar Lyceo voor een overzicht van alle vestigingen.

In mijn Lyceo review heb ik de vestigingen voor je op een rijtje gezet.

Studiekring kosten

De tarieven van Studiekring zijn nagenoeg gelijkgetrokken met die van Lyceo. Drie dagen per week huiswerkbegeleiding kost in Amsterdam gemiddeld bijvoorbeeld zo’n €370 per maand. Bijles kost ongeveer €37 per uur.

In mijn artikel over Lyceo tarieven vind je een uitgebreider overzicht van de gemiddelde kosten van alle diensten. Deze zijn ook toepasbaar op Studiekring.

Studiekring klantenservice

De Studiekring klantenservice heb ik zelf ervaren als een stuk behulpzamer en vriendelijker dan die van Lyceo.

Lyceo bleef in mijn geval na het aanvragen van informatiepaketten tot het vervelende aan toe contact opnemen om verschillende van hun diensten aan te prijzen. Studiekring gaf daarentegen gewoon antwoord op mijn vragen zonder dat daar direct een upsell intentie achter zat. Een stuk prettiger als je het mij vraagt.

Je kunt de klantenservice van Studiekring bereiken op de volgende manieren:

 • Telefoon: 085 049 82 00 (ma-vr 08:00 – 17:00 uur, weekend 08:00 – 16:00),
 • Email: klantenservice@studiekring.nl
 • Contactformulier op de website (te vinden via deze link).
Al met al vind ik Studiekring een goede keuze als je op zoek bent naar bijles vanwege de grote flexibiliteit. Daarnaast is Studiekring een uitstekende keuze als je gebruik wilt maken van de handige huiswerkplanner app.
Sven

Sven

Oprichter van Scholiersupport